We zijn steeds op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers! Jong of oud, tafelspringer of stille kracht, zorger of ontzorger,... wie je ook bent... We bekijken graag samen met jou wat de mogelijkheden zijn op basis van jouw voorkeur, interesse en mogelijkheden.

Ik zoek een job alsOntdek de boeiende uitdagingen die wij voor jou in petto hebben!
vrijwilliger - Julie Vermoere

Julie Vermoere

"Het is heel aangenaam werken als vrijwilliger bij het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Ik werk aan het onthaal; de dankbaarheid en de positieve reacties van het personeel en de patiënten geven een deugddoend gevoel. Ik vind het super en kijk er telkens naar uit om te komen."
- Julie Vermoere
vrijwilliger - Hilde Van der Vincken

Hilde Van der Vincken

"Ik ben vrijwilliger sinds begin 2022. Eerst was dat een halve dag per week, maar binnenkort worden dat twee halve dagen. Op donderdag kom ik dan helpen met het ontbijtbuffet op de afdeling. Ik kwam terecht onder de vleugels van logistiek medewerker Kathy. Ik werk met haar mee in de logistiek: bedden opmaken, patiënten naar onderzoeken brengen, stalen naar labo brengen en medicatie in de apotheek halen, soepbedeling, mensen helpen met hun maaltijd, ... Ik help waar het nodig is. Het leukst is natuurlijk om een babbel met de mensen te kunnen doen. Ik zie patiënten echt opleven als ik wat tijd met hen kan doorbrengen. Ik kan het iedereen aanraden, vrijwilligerswerk op een afdeling. Ik ben zinvol bezig en ik heb er veel plezier in."
- Hilde Van der Vincken
vrijwilliger - Lieve Depuydt en Geert Tack

Geert Tack en Lieve Depuydt

"Toen we met pensioen gingen, wilden we wat van onze vrijgekomen tijd besteden aan het helpen van andere mensen. We werkten voordien allebei in een ziekenhuis en konden het ook nog niet helemaal loslaten. Elke Dinsdagnamiddag zijn we op post bij de kiosken. Het is ook fijn dat we dit als koppel samen kunnen doen. We helpen bij de kiosken mensen voor wie de digitale procedure niet evident is, of we helpen hen om de weg te vinden in het doolhof die een ziekenhuis kan zijn. Mensen zijn soms overweldigd door de ziekenhuisrealiteit, en dan zijn wij er om hen wat gerust te stellen en te helpen. We doen misschien wel hetzelfde elke keer, maar door de veelheid aan mensen die passeert, is het toch steeds weer afwisselend en verrassend."
- Geert Tack en Lieve Depuydt

Heb je zin om eens te proeven van het vrijwilligerswerk? Dat kan!

Laat jouw gegevens na en wij nemen snel contact met je op.
afbeelding vrijwilliger inschrijvingskiosk
afbeelding vrijwilliger helpen aan kiosk
vrijwilligster aan de kiosk
Meer weten?