Vrijwilligers

Ik zoek een job als

Vrijwilligers

We zijn steeds op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers! Jong of oud, tafelspringer of stille kracht, zorger of ontzorger,... wie je ook bent... We bekijken graag samen met jou wat de mogelijkheden zijn op basis van jouw voorkeur, interesse en mogelijkheden.

vrijwilliger kiosk
vrijwilliger geriatrie

Hoe word je zorgbuddy/vrijwilliger?

Als kandidaat-vrijwilliger kan je je interesse spontaan kenbaar maken door hier te klikken. We nodigen je vervolgens graag uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek lichten we je graag de vrijwilligerswerking toe en bekijken we samen of er een vrijwilligersfunctie is die overeenstemt met jouw interesses. Als er een match is, dan word je voorgesteld aan het betreffende diensthoofd en spreken we een probeermoment af. Na een positieve evaluatie kan je dan definitief aan de slag als vrijwilliger.

We bekijken ook met jou samen wanneer je best hulp kan bieden. Meestal gaat het om een dagdeel (voormiddag of namiddag) één of meerdere keren per week, al naargelang je eigen wens.

Het surplus van onze zorg

Als vrijwilliger maak je deel uit van het DNA van ons ziekenhuis. Jouw inzet en enthousiasme betekenen voor onze patiënten én personeel een wereld van verschil. Kortom, jouw engagement maakt het werk lichter en de zorg beter.

  En daar krijg je heel wat voor terug! 

  • Tonnen respect, hopen dankbaarheid en massa’s erkenning, vervat in een glimlach, een dankjewel, een attentie,…
  • We omringen je met hartelijke collega’s en een aangename werkomgeving, waarin je je goed en nuttig kan voelen. 
  • Daarnaast bieden we je graag een aantal vrijwilligersvoordelen zoals maaltijden aan personeelstarief, een gezellige familiedag,… 
  "Het is heel aangenaam werken als vrijwilliger bij het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Ik werk aan het onthaal; de dankbaarheid en de positieve reacties van het personeel en de patiënten geven een deugddoend gevoel. Ik vind het super en kijk er telkens naar uit om te komen."

  - Julie Vermoere

  "Ik ben vrijwilliger sinds begin 2022. Eerst was dat een halve dag per week, maar binnenkort worden dat twee halve dagen. Op donderdag kom ik dan helpen met het ontbijtbuffet op de afdeling. Ik kwam terecht onder de vleugels van logistiek medewerker Kathy. Ik werk met haar mee in de logistiek: bedden opmaken, patiënten naar onderzoeken brengen, stalen naar labo brengen en medicatie in de apotheek halen, soepbedeling, mensen helpen met hun maaltijd, ... Ik help waar het nodig is. Het leukst is natuurlijk om een babbel met de mensen te kunnen doen. Ik zie patiënten echt opleven als ik wat tijd met hen kan doorbrengen. Ik kan het iedereen aanraden, vrijwilligerswerk op een afdeling. Ik ben zinvol bezig en ik heb er veel plezier in."

  - Hilde Van der Vincken

  "Toen we met pensioen gingen, wilden we wat van onze vrijgekomen tijd besteden aan het helpen van andere mensen. We werkten voordien allebei in een ziekenhuis en konden het ook nog niet helemaal loslaten. Elke Dinsdagnamiddag zijn we op post bij de kiosken. Het is ook fijn dat we dit als koppel samen kunnen doen. We helpen bij de kiosken mensen voor wie de digitale procedure niet evident is, of we helpen hen om de weg te vinden in het doolhof die een ziekenhuis kan zijn. Mensen zijn soms overweldigd door de ziekenhuisrealiteit, en dan zijn wij er om hen wat gerust te stellen en te helpen. We doen misschien wel hetzelfde elke keer, maar door de veelheid aan mensen die passeert, is het toch steeds weer afwisselend en verrassend."

  - Geert Tack en Lieve Depuydt

  Meer weten?
  OLV
  Heb je zin om eens te proeven van vrijwilligerswerk?
  Laat jouw gegevens na en wij nemen snel contact met je op.