Ontdek de ondernemer in jou!

In ons ziekenhuis reiken we de hefbomen aan om jezelf  en anderen te laten groeien. 
Aan jou om die in handen te nemen. Initiatieven om dingen anders te bekijken, suggesties tot verbetering, een actieve participatie vanuit elke hoek van onze werking… daar houden we van! We praten, evalueren en integreren waar mogelijk. We doen dit steeds in overleg en met respect voor al wie betrokken is, opdat ons ziekenhuis naast de beste zorg mag leveren en de beste werkplek mag zijn.

Collectieve ambitie

In ons ziekenhuis is niemand een nummer. Samen zorgen we voor een persoonlijke en deskundige aanpak. Elkeen neemt zijn of haar verantwoordelijkheid om patiënten te omringen met een hartelijke zorg en professionele expertise. Onze kleinschaligheid houdt ons scherp en alert. Het maakt dat we op alle vlak tot het uiterste gaan voor iedereen - patiënten én medewerkers - de beste zorg en omkadering te garanderen. Betrokkenheid loopt als een rode draad doorheen al wat we doen en beslissen. 

Onze volledige collectieve ambitie vind je hier

hart
cafetaria
Innovatie

Je kan ons ook innovatief noemen... we starten heel wat innovatieve projecten op met als doel onze strategische doelstellingen te behalen. 

Wist je dat…

je als werknemer in ons ziekenhuis geniet van maaltijdcheques bovenop je loon? Een uniek voordeel dat jou een extra zetje in de rug geeft!
Bekijk onze voordelen
Samen sterk

Samen met 6 andere ziekenhuizen maakt het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem deel uit het E17-Ziekenhuisnetwerk. We werken nauw samen, delen best practices en streven samen naar nóg betere en kwaliteitsvolle zorg.  Deze structurele samenwerking levert heel wat voordelen op op het vlak van vorming, uniformiseren van procedures, enz… De andere partnerziekenhuizen zijn AZ Glorieux Ronse, AZ Groeninge Kortrijk, AZ Maria Middelares Gent, AZ Sint-Elisabeth Zottegem, Sint-Jozefskliniek Izegem, Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze. 

E17-ziekenhuisnetwerk logo
Hart
Materniteit
Apotheek
Onthaal
Keuken
Transport
Secretariaat
Kinderopvang in samenwerking met Kindercentrum vzw

Als medewerker geniet je van de voorrangsregel om je kapoen(en) op te vangen in het kinderdagverblijf 'Het Beukennestje'. Dit is gelegen aan de andere kant van de straat en is volledig in beheer van het Kindercentrum vzw. Zij coördineren de (pedagogische) activiteiten en volgt de kwaliteitsvereisten op. 

Beukennestje 001
Beukennestje 002
Miguel Gunst

Miguel Gunst

"Tijdens mijn opleiding verpleegkunde heb ik verschillende malen stage gelopen in het O.L.V. van Lourdes ziekenhuis Waregem. Na het behalen van mijn diploma in juni 2017 als gegradueerde in de verpleegkunde startte ik parttime op de afdeling C1 (chirurgie). Vanaf september 2017 combineerde ik deze job met de brugopleiding bachelor in de verpleegkunde. Ik kon via het ziekenhuis hierbij rekenen op heel wat ondersteuning. Zo kwamen zij tussen in de kosten en werd er gezorgd dat ik kon genieten van Educatief Verlof/Vlaams Opleidingsverlof. Zo kreeg ik de tijd om naar de lessen te gaan en te studeren. Ook stond men steeds klaar om me te helpen bij het opstarten van mijn projecten . Na 3 jaar behaalde ik mijn bachelordiploma. Oorspronkelijk was het mijn doel om op de spoedafdeling te werken, maar ik kreeg in het ziekenhuis een interessant aanbod op het operatiekwartier. Ik besloot om die kans te grijpen en tot op heden werk ik daar nog altijd en heb ik geen seconde spijt gehad van mijn keuze!"
- Miguel Gunst